1 Aralık 2015 Salı

BBOM Eskişehir Kooperatifi Neler Yapıyor?

Merhabalar;

Sizleri bir süredir Eskişehir Kooperatifinin çalışmalarından haberdar edemiyoruz. Artık fırsat yaratıp paylaşmanın zamanı geldi. Bundan sonra da bunun sürdürülebilirliğini sağlamaya çalışacağız.
Eylül ayı itibariyle çok sıkı çalışmaya başladık. Her hafta düzenli olarak rutin toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Her toplantıda kararlar alıp bunları uygulamaya çalışıyoruz. BBOM Derneği ve diğer yerel oluşumlarla sürekli iletişim halindeyiz ve karşılıklı olarak birikimlerimizi paylaşıyoruz. Bu sayede aslında göründüğümüzden çok daha fazlayız J

Kooperatifimiz şu an itibariyle 21 üyeden oluşuyor ve bir BBOM okulunu da Eskişehir’de açmak için çalışıyor. Biz kooperatif olarak Eskişehir’de bir ilkokul açmaya karar verdik. Anasınıfı, birinci, ikinci,üçüncü ve dördüncü sınıftan oluşan bir ilkokul. Okul mekanı araştırmalarına çok önceden başlamıştık zaten. Buna devam ettik. Büyün alternatifleri belirledik, artılarını eksilerini tartıştık. Şu an kiralama sürecindeyiz. Bu resmileştiğinde büyük bir sevinçle sizlerle paylaşacağız.
 
Bunun dışında ebeveynler için çalışmalar ve çocuklar için etkinlikler planlıyoruz. Bunların organizasyonunu yaptıktan sonra da facebooktaki grubumuz üzerinden sizinle paylaşıyoruz. Bu faaliyetleri, kooperatif üyeleri ve gönüllülerimizin desteği ve emekleriyle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Siz de bu çalışmalardan haberdar yada destek olmak istiyorsanız lütfen takipte kalın.

BBOM hakkında fikri olan ama kafasında soru işaretleri olan veliler bize ulaşıyorlar. Ortak bir zaman ayarlayıp, sorularını cevaplamaya çalışıyoruz. Ya da etkinliklerimizde buluşup, tanışıp sohbet ediyoruz. Kafasındaki soruları netleşenler kooperatifimize üye olarak gücümüze güç katıyorlar.

            Şimdilik bu kadar, yeni haberlerle görüşmek üzere…



   Bize bbomeskisehir@gmail.com yada eskisehir@baskabirokulmumkun.net mail adreslerinden ulaşabilirsiniz.